19:00

Orresta IF

Referat: IK Oden - Orresta IF

Vi hade revansch att utkräva från ifjol då Orresta som enda lag besegrade oss på Brandthovda IP, vilket också bidrog till att vi missade uppflyttning till fyran.
Precis som då hade de med sina vassa strikers Alexander Källmen och David Wredling. Samt inlånad målvakt från samarbetsklubben Tortuna, Oskar Björk.
Vi öppnade matchen mycket bra med flera målchanser, bl a en nick i ribban av Jocke J.
Men efter några missade målchanser av oss tog Orresta tag i det hela och skapade några bra chanser som Linus avvärjde.
Efter dryga halvtimmen kom 1-0 när Azeez förvaltade Eriks markinlägg mot bortre stolpen efter fint förarbete av Eddie som spelade fram Erik till ett gyllene läge.
Orresta var ytterst nära att kvittera direkt efter men återigen så var Linus rena väggen då han störtdök mot bollen som var på väg in.
Ställningen 1-0 i paus kändes inte alls säker och det var lite oroligt med tanke på att vi brände 3-4 riktigt bra lägen.
1:a halvlek
5' Bra hörna av Erik som Oscar nickskarvar till Jocke J som i sin tur nickar i ribbans överkant och ut till inspark.
8' Erik går på en djupledsboll och vänder bort mittbacken, avslutar med vänstern men tyvärr utanför. Hade alternativ att gå närmare mål.
13' Eddie spelar fram Erik till ett friläge vilket han sätter i mål men tyvärr blev det bortdömt för offside
17' Vi slarvar i uppspelsfasen och Orresta ställer om snabbt, deras forward får på ett bra vänsterskott som Linus styr ut till hörna, farligt för Linus stod rätt så långt ut och tvingades backa.
23' Oscar lägger en djupledsboll till Azeez som kommer fri med målvakten, kan passa Erik i sidled men väljer att skjuta ur svår vinkel så bollen går i burgaveln
32' 1-0 Oden genom Azeez (assist Erik)
33' Inlägg av Orresta direkt efter avspark som Anton ska nicka bort men istället nickar han fram bollen till nr 11 Källmen som har ett jätteläge från 10 meter och försöker placera bollen innanför vänstra stolpen men Linus störtdyker och får ut bollen till hörna, vilken räddning!
36' Jocke S hittar Eddie med ett perfekt instick men Eddie missar friläget ganska grovt och lägger bollen någon meter utanför
37' Bra läge i Orrestas straffområde när de blockerar Eddies skott men Alan tar returen och skjuter via en motståndare till hörna
38' Erik lägger en ny hörna som Oscar nickar mot mål men målvakten gör en reflexräddning, bollen studsar ut till Oscar som får på en stenhård träff med vänstern men tyvärr utanför stolpen

Vi pratade i paus om att försöka spela oss igenom till chanser istället för att bara slå långbollar.
Det gav resultat för spelet var mycket, mycket bättre i andra halvlek. Efter förlösande 2-0 så kunde vi spela ut vårt fulla register och alla avbytarna fick komma in och spela. Vi gjorde även 3-0 med kvarten kvar och tog en kassakåpssäker seger. Detta var faktiskt fjärde hållna nollan på rad och Linus enda insläppta mål i serien kom på en straff som SK91 dessutom fick slå om!
Fruktkorgar för dagens bästa spelare i IK Oden gick till Jonathan B och Jocke S som båda gjorde starka insatser på det centrala mittfältet. Jonathan för sin höga arbetskapacitet och bollvinster. Jocke S som kom igång i andra halvlek när vi spelade oss fram genom mittfältet istället för att lyfta långt.
Segern innebär fortsatt serieledning med 28-3 i målskillnad! I nästa omgång möter vi Skultuna vilket ser ut att bli en ren seriefinal!
2:a halvlek
55' Azeez chippar fram bollen till Erik som försöker hitta Alan vid bortre men denne kommer störtdykande någon tiondel försent och missar bollen
57' Gult kort på nr 11 Källmén i Orresta
62' Hampus spelar fram Erik på högerkanten och får tillbaka bollen snett inåt bakåt efter att Eddie petat bollen vidare men tyvärr blev det slarvigt för Hampus skjuter högt över när han fick passningen på fel fot
64' 2-0 Oden genom Erik (assist Anton). Det är Jocke S som startar anfallet när Anton går på djupet och hittar Erik med en perfekt passning!
72' Eddie slår ett inlägg till Hampus som skjuter och bollen touchar en motståndare och går ut till hörna
74' 3-0 Oden genom Anton (assist Jocke S). Leo spelar fram Jocke som tråcklar sig fram i straffområdet och hittar Anton vid bortre med en suverän passning!
78' Nyss inbytte Josué vinner bollen och avlossar ett hårt skott som går tätt över
80' Nr 7 i Orresta får ett gult kort p g a ruff
83' Hörna av Jocke S som Johan möter på volley men målvakten går en reflexräddning och lyckas även styra ut Johans retur till ny hörna!
86' Inbytte Floda slår ett utmärkt inlägg till Josué som avslutar med en bicycleta men tyvärr går bollen över målet, annars hade det varit årets mål på Brandthovda IP!
87' Inbytte Jarre, vårt senaste nyförvärv får ett gult kort för spelförstörelse
89' Pigge Floda spelar fram Jarre som får på ett stenhårt skott som målvakten styr ut till hörna
90+1' Orresta spelar sig fram till ett friläge men Linus får hålla nollan, dels tack vare Oscar som låg som en igel tätt efter motståndaren och störde honom och dels tack vare Linus själv som räddade avslutet!